FATMIR PILKU – ARSIMTAR DHE PATRIOT DIBRAN

FATMIR PILKU – ARSIMTAR DHE PATRIOT DIBRAN   

            ( Dibër 1945 – 12.10.2018 )

            Teksti dhe muzika : Demir Krasniqi

 

Fluturojnë  bylbylat nëpër  bjeshkë t’ Pashtrikut –

Po ia  këndojnë  këngën  trimit Fatmir Pilkut !

Këtë këngë të bukur , do ta shkruajmë  në libra –

Ta kujtojmë mësuesin patriot  nga  Dibra !

            Refreni :

Fatmir Pilku , le e rritë në Dibër –

Trim kreshniku ka zanë vend në libër !

Fatmir Pilku , në këngë do t’ këndohet –

N’ trojet shqipe kurrë nuk do t’ harrohet !

 

Ishte arsimtar  edhe patriot ,

Atdhetar dibran që dha  fryte  plot !

Kontribut të çmueshëm dha  n’ lami t’ arsimit –

Ishte i pa epur deri n’ ditë t’ amshimit !

            Refreni :

Fatmir Pilku , le e rritë në Dibër …etj.

 

Fatmir Pilku ishte  si lulja e fikut ,

Ishte djali i madh i  babë Jashar Pilkut !

Ishte një dibran  i shquar  atdhetar –

Vëllai i Ylber Pilkut – veprimtar shqiptar !

            Refreni :

Fatmir Pilku , le e rritë në Dibër …etj.

 

Fatmir Pilku ishte aktivist kombëtar –

Nëpër  demonstrata , për flamur  shqiptar  !

Për flamur kombëtar, të trim Skënderbeut ,

Për t’ drejtat  shqiptare –  n’ toka të  Atdheut !

            Refreni :

Fatmir Pilku , le e rritë në Dibër …etj.

 

Këto aktivitete i bënte n’ periudhë t’ monizmit –

Kur vendi udhëhiqej n’ diktaturë të komunizmit !

N’ këto aktivitete nuk kishte frikë trupit –

Duke qenë pjesëtarë i normalistëve t’ Shkupit !

            Refreni :

Fatmir Pilku , le e rritë në Dibër …etj.

 

N’ këto aktivitete kund rahat s’e  lanë –

E zunë ,  e burgosën n’ vitin Gjashtëdhjetë e nëntë !

Sakrifikoi jetën  përplot  përkushtim –

Që n’ Dibër të  mësohej vetëm shqip n’ arsim !

            Refreni :

Fatmir Pilku , le e rritë në Dibër …etj.

 

Gjilan, më 12. 10. 2018 .      Demir KRASNIQI