DËSHMORI ISMET MUSTAFA

DËSHMORI ISMET MUSTAFA

Ndjeu gjithë Shqipëria , ndjeu mbarë Kosova –
Për Ismet Mustafën , trim nga Kumanova !
Si Ismet Mustafën , trim nëna nuk banë –
Ra dëshmor më 17 Prill 1999 !

Ushtari i lirisë , biri i Kumanovës –
Heroikisht ka ra n’ luftë për çlirim t’ Kosovës !
Heroikisht ka ra ushtari i lirisë –
Për çlirim t’ Kosovës nga okupatori i Serbisë !

Frymëzim për Ismetin , që t’ çlirohet Kosova –
Ishte Ismet Jashari – “Komandant Kumanova !”
N’ luftë kundër armikut me armë në dorë –
Në Kleçkë të Drenicës , kishte rënë dëshmorë !

Ai duke luftuar për liri t’ Kosovës –
Frymëzoi shumë të rinj e t’ reja t’ Kumanovës !
Frymëzoi t’ rinj e t’ reja , biri i kreshnikut –
Si duhet luftuar n’ luftë kundër armikut !

Nga Ismet Jashari , ndër beteja t’ gjata –
Shumë ishte frymëzuar dhe Ismet Mustafa !
Kështu Ismet Mustafa , ithtarë për liri –
Merr rrugë të mundimshme , futet në Shqipëri !

Këtë rrugëtim Ismeti , e mori me vullnet –
Për t’iu bashkuar Brigadës 138 !
Brigadës që quhej “Agim Ramadani” –
Që t’i tregojë botës , si duhet vatani !

Ai , me shokë zhvillojnë përgatitjet ushtarake ,
Dhe ato që duheshin për sulme luftarake !
Pastaj luftëtarët me zemër t’ çelikut –
Do të hyjnë në fronte , n’ luftë kundër armikut !

Rrugët e thepisura , maleve t’ Shqipërisë –
Për Ismetin , s’ kishin kurrfarë vështirësish !
Dashuria ndaj Atdheut , edhe ndaj lirisë –
E bënin t’ qëndrueshëm , trim të krenarisë !

Kishte moral t’ fortë , n’ probleme në fronte –
N’ momentet ma t’ vështira , këngës seç ia thoshte !
Kur kishte acare dhe kur kishte vapa –
Ismeti nuk dinte kurrë të kthehej mbrapa !

Vullneti , dëshira për t’ hyrë n’ tokë t’ Kosovës –
Ishin shumë të mëdha për trimin e Kumanovës !
Për t’ zhvilluar beteja në luftë me armikun –
Nuk e trembte topi , trim Ismet kreshnikun !

Dëshira e tij ishte , që n’ luftë të bëjë nam –
Që armikut gjakatarë më shumë t’i bëjë damë !
Ai , bashkë me shumë shokë trima , luftëtarë –
Luftoi rreth kufirit shqiptaro – shqiptarë !

Nëpër shumë beteja dhe pas çdo fitore –
Gëzimi e krenaria i shtoheshin prore !
Për luftën e lavdishme të UÇK-së –
Ushtri e lavdishme n’ fronte t’ epopesë !

UÇK-ja jonë ishte çlirimtare –
Luftonte armikun me forca barbare !
Ëndrra e Ismet Mustafës , ishte shumë e madhe –
Liria e Kosovës dhe bashkimi i trojeve shqiptare !

T’ gjithë trojet shqiptare në një shtet unik –
T’ mos ketë çka t’ na bëjë kurrë asnjë armik !
Por , më 17 Prill 1999 –
Ëndrrat e Ismetit , t’ gjithë për toke ranë !

Gjatë betejës n’ Koshare , n’ Rrafsh të Dukagjinit –
Ëndrrat atdhetare , iu shkëputën Ismet trimit !
Ai , n’ betejë t’ Koshares , luftoi trimërisht –
Ballë për ballë armikut ka rënë heroikisht !

Aty gjaku i tij , që rrodhi si lum –
Ujiti këtë tokë me një pikë gjak më shumë !
Trupi i tij i ri , ra n’ altar t’ lirisë –
Mbeti i pavdekshëm n’ faqe t’ historisë !

N’ faqe të lavdisë , gëzimi dhe hareja –
Vepra e tij , është mësim për gjeneratat e reja !
Trupi i dëshmorit nga luftërat e Kosovës –
Tash prehet n’ amshim , n’ Çerkez të Kumanovës !

Gjilan, më 12.03.2018. Demir KRASNIQI