DASHURIA PËR ATDHE

            Teksti , muzika dhe interpretimi : Demir Krasniqi

 

Ta dish fare  mirë , o mërgimtar i urtë

Dhe të  jesh në jetë  gjithmonë i sigurt ;

Se fatbardhësia dhe lumturia e jote –

Kurrë nuk do të  gjenden  në  asnjë skaj bote !

Refreni :

Dashuria për atdhe –

Në mërgim peshon  ma rënd !

Atë dashuri që ke atje –

Ruaje mirë për vendin tënd !

 

Fatbardhësia dhe lumturia jote , o njeri –

Gjendet vetëm n’ gjirin e nënës Shqipëri !

Ajo të jep nderin  dhe të banë krenar ,

Ajo të  falë emrin e vërtetë  shqiptar  !

Refreni : Dashuria për atdhe …etj.

 

Ruaje  madhështinë , nderin  kombëtar ,

Ruaje karakterin  tënd  që je shqiptar !

Respekto  ligjet dhe  urdhrat  kudo  që të  jesh ,

Vlerat tua  kombëtare kudo n’ mend  t’i kesh !

Refreni : Dashuria për atdhe …etj.

 

Çdo kund para syve  ta kesh këtë virtyt –

Se çdo shqiptar është vërtetë vëllai i yt !

Kurdoherë nderoje  me vepra e me gojë

Dhe çdo herë ndihmoje kur të ketë nevojë !

Refreni : Dashuria për atdhe …etj.

 

Mos  përbuz gjuhën e nënës , se të thahet goja –

Duke folur n’ gjuhë të huaj , kur nuk është nevoja !

Kudo që të jesh nëpër botë n’ çdo vend –

Nderoje  flamurin e atdheut tënd !

Refreni : Dashuria për atdhe …etj.

 

Kush nuk e nderon  simbolin  e kombësisë –

Do ta mallkojë buka e  Nënë Shqipërisë !

Kush nuk nderon  shtetin  e vet  kombëtar –

Do ta  çnderon  vetin me fis e me farë !

Refreni : Dashuria për atdhe …etj.

 

Gjilan, më 22.04.2017.         Demir KRASNIQI