Dashuria (III)

Citate dashuria IIIZgjodhi dhe redaktoi:

Valdet Fetahu

Dëgjimi është një qëndrim i zemrës, një dëshirë e vërtetë për të qenë me një tjetër të cilët të dy joshen dhe të shërohen.
Isham

Duke qenë thellësisht të dashur nga dikush ju jep forcë, duke dashur dikë thellësisht ju jep kurajo.
Lao Ce

Meqenëse dashuria rritet brenda jush, në këtë mënyrë bukuria rritet. Për këtë arsye dashuria është bukuri e shpirtit.
Shën Augustini

Mungesa e mpreh dashurinë, prezenca e forcon atë.
Thomas Fuller

Parajsë është gjithmonë aty ku banon dashuria.
Jean Paul F. Richter

I largova të gjithë personat që, në një mënyrë ose tjetër, më lënduan.
Disa prej tyre i doja shumë, disa i dua akoma,por u lodha nga gjembat.
Tani dua veç trëndafila.
Paola Felice

Dashuria e vërtetë është e përjetshme, e pakufishme, dhe gjithmonë e pëlqyer. Është e barabart dhe e pastër, pa dhunë të shprehur: vërehet me flokë të bardha dhe gjithmonë e re në zemër.
Honore de Balzac

Të gjithë ne jemi të lindur për dashuri… ky është parim i ekzistencës dhe ky është vetë përfundimi.
Benjamin Disraeli

Dashuria është çelës kopil që hap dyerët e lumturisë.
Oliver Wendell Holmes

Dashuria nuk e bënë botën të rrotullohet, dashuri është çfarë e bënë udhëtimin të vlefshëm.
Elizabeth Browning

Nëse unë e di se çfarë është dashuria, kjo është shkaku yt.
Herman Hesse

Sa e shishme është puthja fituese në fillim të dashurisë.
Thomas Campbell

Një fjalë na çliron nga e tërë pesha dhe dhimbja e jetës. Ajo fjalë është Dashuria.
Sofokliu

Dashuria është dëshirë e papërëmbajtur për ta përmbajtur të dëshiruarën.
Mark Twain

Nuk ka ilaç për dashurinë, por për më shumë dashuri.
Henry David Thoreau

Po të kisha një lule çdo herë do të kisha menduar për ty, do të kisha mund të ecja përgjithmonë në kopshtin tim.
Alfred Lord Tennyson

Të gjitha dashuritë janë të ëmbëla, jepen apo kthehen,
Percy Bysshe Shelley

Një ditë, pasi të kem kaluar erërat, valët, baticën dhe gravitetin, ne do ta konsiderojmë energjinë e dashurisë si Zot. Atëherë, për të dytën herë në historinë e civilizimit, njeriu do ta zbulojë zjarrin.”
Pierre Teilhard de Chardin

Lumturia duhet të kultivohet. Ajo është si karakteri. Ajo nuk është diçka e sigurtë që të lihet për një moment, përndryshe ajo do të shndërrohet në barnoja.
Elizabeth Stuart Phelps

Për ta parë Botën në një Kokërr Rëre dhe Parajsën në një Lule të Egër, mbane Pafundësinë në pëllëmbë të dorës dhe Përjetësinë për një orë.
William Blake

Shtone forcën, kurajon, dhe besimin për çdo përvojë pë të cilën keni ndaluar realisht të shikoni frikën në fytyrë. Ju duhet të bëni gjëra për të cilat mendoni se nuk mund t’i bëni.
Eleanor Roosevelt

Për një qenie njerëzore për të dashtë dikë tjetër, kjo është ndoshta një nga detyrat tona më të vështira, ultimative, testi i fundit dhe dëshmi, veprim për të cilën të gjitha veprimet tjera janë vetëm përgatitje.
Rainer Maria Rilke

Le të dashurohemi, pse të mos dashurohemi? Zemrat tona janë të bëra nga kjo. Le t’i japim shans. Pse të kemi frikë nga kjo?
Ted Koehler

Seksi është një nga nëntë arsyet e reinkarnimit … Tetë të tjera janë të parëndësishme.
Henry Miller

Romanca është një magji e cila e shndërron pluhurin e jetës së përditëshme në një mjegullnajë të artë.
Amanda Cross

Dashuria nuk rri atje si një gurë, ajo duhet të bëhet, si buka; duke u ndreq gjithë kohën, bënë të reja.
Ursula K. LeGuin

Përtej idesë e të mirës dhe të keqes, është një fushë. Unë do t’ju takoj atje. Kur shpirti juaj të jetë shtrirë në bar, bota është shumë e marrë të flas për këtë. Idetë, gjuhtë, madje edhe shprehjet njëra me tjetrën nuk do të krijojnë kurrfarë kuptimi.
Rumi

Ata qe e kuptojnë urtësinë e vërtetë, të mahnitur me këtë vetëdije të qartë, më shohin mua si origjin e universit, të pavdekshëm. Të gjitha fjalët e tyre dhe të gjitha veprimet e tyre janë të nxjerra nga thellësia e adhurimit; të mbajtur në përqafimin tim, ata më njohin si një grua që e di dashurinë e saj.
Bhagavad Gita

Burrat janë pranuar në parajsë, jo se i kanë frenuar  dhe sunduar epshet e tyre, apo nuk kanë pasur epshe, por për shkak se ata kanë kultivuar kuptueshmerinë e tyre.
William Blake

Jeta është ose një aventurë e guximshme ose asgjë. Siguria është kryesisht një bestytni. Ajo nuk ekziston në natyrë.
Helen Keller

Ai që përkulet për veten e tij me një lëvizje të gëzuar krahësh jeten e shkatërron, por ai që puthë gëzimin kur fluturon, jeton në agimin e përjetësisë.
William Blake

Kur një derë e lumturisë mbyllet, një tjetër hapet, por shpesh shohim kaq shumë dyer të mbyllura sa që ne nuk e shohim atë që është e hapur për ne.
Helen Keller

Doja një fund të përsosur. Tani unë kam mësuar, rrugën e vështirë, se disa poezi nuk kanë rimë, dhe disa tregime nuk kanë një fillim të qartë, mes, dhe do të përfundojnë. Jeta ka të bëjë me mos diturni, pasi të ndryshojë, duke shijuar moment dhe duke e bërë më të mirë në atë moment pa e ditur se çfarë do të ndodhë më pas.
Gilda Radner

Dashuria e momentit, dhe energjia e këtij momenti do të shpërndahet përtej të gjitha kufijve
Sister Corita Kent

Kur një derë e lumturisë mbyllet, një tjetër hapet, por shpesh shohim kaq shumë dyer të mbyllura sa që ne nuk e shohim atë që është e hapur për ne.
Helen Keller

Doja një fund të përsosur. Tani unë kam mësuar, rrugën e vështirë, se disa poezi nuk kanë rimë, dhe disa tregime nuk kanë një fillim të qartë, mes, dhe do të përfundojnë. Jeta ka të bëjë me mos diturni, pasi të ndryshojë, duke shijuar moment dhe duke e bërë më të mirë në atë moment pa e ditur se çfarë do të ndodhë më pas.
Gilda Radner

Ndryshimi nga mendja në zemër,
Nga mendimi në ndjenja,
Nga logjika në dashuri.
OSHO

Nese seksi është fenomen aq natyror, si vijnë aq shumë libra se si të bëhet ai.
Bette Midler

Me mija puthje kemi shkëmbyer në rrugëtimin tonë, secila më e freskët se e para, dhe me e fuqishme se e fundit.
Pala Copeland

Dashuria është ëmblemë e përjetësisë, kjo ngaterron të gjitha idetë mbi kohën; zhdukë gjitha kujtimet e fillimit, të gjitha frikat e një fundi.
Madame de Stael

Është një mënyrë e të frymuarit që është i turpshëm dhe i ngushtë. Dhe është një tjetër mënyrë: frymimi me dashuri që zgjatë deri në pafundësi.
Rumi

Pjesa më e madhe e lumturisë dhe vuajtjes sonë varet nga disponimi ynë dhe jo nga rrethanat tona.
Martha Washington