Dashuria (citate)

Zgjodhi dhe përpiloi: rm

Citate dashuriaArmiku i dashurisë është dashuria për vetveten.
[Jacques de Bourbon Busset]


 

Psherëtim e nje bukurosheje dëgjohet më larg se ulërima e luanit
[proverb arab]


Dashuria është e përjetshme! Ajo nuk lind e as nuk vdes! Është ndjenja e dashurisë ndaj dikujt apo diçkafit që lind ose ndërpritet; nganjëherë përkohsisht, nganjëherë përgjithmonë.
[rml]


Dashuria mund të shërohet me një tjetër dashuri, sikur helmimi  me një helm tjetër.
[John Dryden]


Dashuria nuk  fillon e as nuk mbaron ashtu si besojmë na. Dashuria është betejë, dashuria është luftë, dashuria ritet.
[James Baldwin]