Dashuria (Citate)

Redakton Valdet Fetahu

E ndieja stomakun të më lëkundej si një varkë në detin me dallgë. Isha keq fare, më i trishtuar. Isha dashuruar me atë.

Charles Bukowski

Dashuria ndaj të tjerëve është bujari e fituar, e pranuar me zëmër. Dashuria ndaj vetvetes është e lindur, instikt, dhe andaj nuk ka ndonjë vlerë shoqërore.

rml

Dashuri, dashuri! Emri yt i vërtetë është xhelozi.

Euguène Achard

Por, kush egziston pa dashuri?

Serge Gainsbourg

Në dashuri, kush dyshon akuzon.

Alexandre Dumas

Çdo dashuri është robëri.

Henry de Montherlant

Dashuria s’e mbyt dashurinë, njeriu po.

rm

Në dashuri, sytë i gjejnë kahjet por zemra bjen vendimin.

rm

Dashuria triumfon mbi çdo gjë: na gjithashtu dorëzohemi para dashurisë.

Virgjili

Kujtimi për një dashuri i ngjanë dashurisë – është gjithashtu një lumturi.

Johann Wolfgang von Goethe