Altruizmi dhe Egoizmi

Zgjedh dhe redakton: rm/filolet

Të ju bësh mirë këqbërësve, është njësoj sikur të ju bësh dëm të mirëve.

[Musluh al-Din Saadi]

Përsosmëria individuale, sa do që të jetë e shquar, është tmerrësisht e zymtë.

[Irina Brook] (sqenariste, e lindur në Paris më 1962)

Kush han vet furet vet.

[Proverbë arabe]

I denjë për jetë është vetëm ai që niset për çdo ditë në betejë për të.

[Johann Wolfgang von Goethe] (shkrimtar gjerman, 1479-1832)

Njeriu ka vetëm një telashe, e kjo është vetvetja e tij.

[Yves Thériault] (Shkrimtar nga Kebeku, 27.11.1915 – 20.10.1983)

Poqese je duke u mbytur n’ujë, mos thirr: “Jepma dorën!”  Thuaj: “Ja dorën”, dhe shpëton.

[Filolet]

Egoizmi është dashuria e përjetshme e njeriut.

[Filolet]

Në egoizëm nuk ka lumturi të vërtetë.

[George Sand]