ASAJ

Mehmet Bislimi

ASAJ

(Vasfije Krasniqit dhe të gjitha motrave tona)

ajo ishte brenda vetës
me shpirtin e saj të vrarë
e rëndë kjo dramë e jetës
kjo botë e bërë përrallë

një këngë falja
një këngë
jetës dhe asaj
për hir të dashurisë njerëzore
të mos bëhet kënga vajë
në rrugët e vrara
nga vrasësit e saj
mos lejoni që kënga
të kthehet në vajë

ti e ke jetën përpara
kokën mbrapa mos e kthe
ju jeni nënat tona
bijtë  tuaj jemi ne
para tokës edhe qiellit
ju për ne
gjithmonë
gjithmonë
jeni rrezja e diellit

01-02-2021
Mehmet Bislimi