A e dini se..? mini gjarpëri…

a-e-dini-gjarpriTetracheilostoma carlae është lloji i gjarprit më të vogël të zbuluar ndonjëherë në botë. Të rriturit kanë gjatësi mesatare prej vetëm 10 centimetrash. Ky gjarpër gjendet zakonisht në ishullin e Karaibeve, Barbados. Ata lehtësisht mund të pushojnë psh. mbi një monedhë, dhe në pamje të parë mund t’a  ngatërrojmë me  gatesën pilaf-brumi (lloj jufkash).

FLT

Lexo të tjera nga rubrika A e dini se..?