A e dini se 100…?

A e dini se 100…?

… Nga viti 1948 e më sot, 100 avionë u zhdukën dhe nuk u gjet asnjë detaj material për ta…!

Zhdukja e fundit misterioze është fluturimi MH370 i Malajzisë, i cili mbante 239 persona dhe ka munguar që nga 8 marsi 2014. Zhdukja e tij është larg nga katastrofa më e madhe e pashpjegueshme e aviacionit. Megjithatë, rastet e tilla nuk janë aq të shpeshta. Sipas të dhënave të grumbulluara nga Rrjeti i Sigurisë së Aviacionit, që nga viti 1948, 100 avionë janë zhdukur gjatë fluturimit dhe kurrë nuk janë gjetur. Disa nga më të rëndësishmet përfshijnë:

1. Një Lockheed L1049, i Ushtrisë Amerikane i nisur për të marrë ushtarë në Vietnam, u zhduk në mes të fluturimit në mars të vitit 1962. Kishte 107 persona në bord. Nuk u gjet asnjë shenjë në një hulumtim tetë-ditor të Paqësorit në shkallë të gjerë.

2.: Në janar 1979 një Boeing 707, në një fluturim me mallra i operuar nga transportuesi brazilian Varig u zhduk në Paqësorin e Veriut pak pasi u nis nga Tokio për Brazil. Gjashtë anëtarë ishin në bord. Aeroplani nuk u gjet kurrë.

3. Një Boeing 727, Angola, 2003: Ky ish avion i linjës ajrore amerikane i dhënë me qira në një linjë ajrore angleze përpara se të hiqej në aeroportin e Luandës për mos pagesën e faturave. Një mekanik amerikan ishte i vetmi person i njohur për të qenë në bordin e këtij avioni në maj të vitit 2003 për një test. Avioni u zhduk në Atlantik dhe nuk u gjet kurrë./FLLT