Filozofi
     dhe
letërsi

__histori kombëtare, vështrime, debat__

 

 

 


.....

 

 

 

Portal - VEPRA JOTE NA JEPË DRITË

VEPRA JOTE NA JEPË DRITË

Nga Ramiz DËRMAKU

 


Ramiz Dërmaku

VEPRA JOTE NA JEPË DRITË


( Kushtuar Fazli Greiçevcit)

Vepra jote na edukon
ajo na jep dritë
dashurinë ndaj Atdheut
për çdo ditë na e rritë.

Ishe besnik ndaj fjalës
që kishe mbjell në kokë,
të bashkohen të gjithë shqipëtarët
në trojet etnike – kokë me kokë e tokë me tokë.

Mësues i nderuar
Trim i përkushtuar
i pa vdekshëm për jetë
emrin tënd të madhë
shkolla e jonë do ta ketë.
Punuar me 10.11.1994
Grünkraut-Gjermani


KOSOVËS REPUBLIKË

Moj Kosova jonë
Dashuri e përjetshme
Për Ty derdhëm gjak
e vajtuam,
por s’u dorëzuam
Valvitem në mesnatë
Ënërroj për dritë e mirësi
se rruga që kemi zgjdhur
do të na shpie
Nga robëria në liri.

Rinia marëshon pasë jush
E pa trembur nga të huajt
me hapa të sigurtë
për çlirimin e Atdheut
Nuk frikësohet prej askujt.
Ma hapa të sigurtë
Betejë pasë beteje
Larine çdo here kërkove
I përbuzur e i shkelur
Askujt s’ju frikësove.KOMANDANTIT LEGJENDAR ADEM JASHARI

U lindë si një sihariq i bekuar
Në s’kamje e robëri
Dhe me mllef i kuptoi
Të gjitha ato padrejtësi.
Luftoi në mbrojtje
të familjes e moralit
të aspiratave kombëtare
dhe të idealit.
Nuk i dhimbsej jeta
se e ndjente dhe e dinte
ser pa u derdhur gjak
nuk fitohet Liria.
Kur komandanti trim
Dëgjoi për rrethimin
U përshëndet me familje
dhe ia krisi luftimin.
Nga kulla e Adem Jasharit
Dilte flakë e zjarrë e tym,
Kur luftonte legjenda e Drenicës
Me Hamzën e tij trim
Kur ne tokat e Prekazit
Gjëmonte fusha e mali,
nga kulla qëllonte barbarët
Komandant Adem Jashari.

 

Ramiz Dërmaku
Robert Kosh weg Nr. 12
88250 Weingarten-Gjermani
Telefoni 0751-25-163
Emajli ; ramiz.dermaku@gmx.de

Filozofi
 
dhe
letërsi

histori
tradita
vështrime
debat

citate
intervista
letra hapura
botime reja


humor 


 
     
Filozofi
         dhe letërsi

|Citate dhe proverba| |Citate sipas autorëve|

|Altruizmi-Egoizmi| |Arsimimi| |Art-Dhunti| |Besimi| |Dashuria| |Dashuria (II)| |Dashuria (III)| |Dashuria (IV)| |Dituria| |Drejtësia| |Edukata| |Ëndërrat| |Fëmijët| |Filozofia| |Fjalëbutësia| |Frymëzimi| |Gruaja| |Humori| |Imagjinata| |Inteligjenca| |Jeta| |Lakmia| |Lotët| |Lumturia| |Mali| |Mëdyshja| |Miqësia| |Mosha| |Motivimi| |Muzika| |Natyra| |Ndryshimi| |Nga-fëmijët| |Nga-Vizitorët| |Optimizmi| |Paqa| |Paragjykimi| |Qesëndi| |Rrena| |Skamja| |Vetitë| |Vjedhja| |Xhelozia| |Të-pandara|

 
____histori kombëtare, vështrime, debat, politikë, letra të hapura____ © Të gjitha të drejtat e rezervuara.
Copyright © 2007 [ http:// www. filolet.com ] Tous droits réservés.
Révision : 28 nov. 2012 14:06:32 +0100 .