Filozofi
     dhe
letërsi

__histori kombëtare, vështrime, debat__

 

 

 


.....

 

 

 

Poezi/Proze - STINET SHQIPTARE

STINET SHQIPTARE

Dan Kosumi
 


Dan Kosumi

Pranevera

Nise e kuvendon me zanat, PRANEVERA !
motren kurre se njoha
as hijen kurre s`ja pashë,
lule-trendafilet,si mbajne erë,
kam mall ta puthe nje herë?
o e dashura, PRANEVERE ?Vera

Ujet e detit e vlonë VERA ,
pse me valën e jonit kurrë su laga ?
si mban atje vapa
si perendon djelli
motrën duke pritë te dera
u thava unë e mjera, VERA !Vjeshta

Po VJESHTA është si unë ?
atje ka pemë tjera
rigon shiu në fusha
cfarë drunjë ka në male
pse kurrë si pashë
plot mall pyet VJESHTA !Dimri

DIMER o i bardhi dimër,
sa gjatë të prita !
sjell dhe ti dëboren ?
ngricën e acarin !
ndjen dhe ti dridhjen
o vellau im DIMER...?!Dasma e lirisë

Trimat shkrepën pushkët,
për dasmë e shtruan sofrën,
MOTRA qafon MOTREN qafon VELLAUN,
Nënat bekojnë votrën,
Stinët mallkojnë vitet !
pse kaq gjatë na ndatë ???Rrugës së kombit te Motrushja ime !

Rruga e kombit lidhë stinët e vitet,
male e brigje lidhin urat, qajn bjeshken tunelet,
ballëhapur, krenar nisë udhën VELLAI,
pritmë MOTRUSHJA ime, Durrahu i Ilirisë,
në ktë stinë të madhe të marshojmë ballëhapur,
erdhi dita jonë, do vemi te vëllezërit e gjakut,

 

Zgjedh dhe redakton: Sh. Cakolli

 

Filozofi
 
dhe
letërsi

histori
tradita
vështrime
debat

citate
intervista
letra hapura
botime reja

portrete
humor 


 
     
Filozofi
         dhe letërsi

|Citate dhe proverba| |Citate sipas autorëve|

|Altruizmi-Egoizmi| |Arsimimi| |Art-Dhunti| |Besimi| |Dashuria| |Dashuria (II)| |Dashuria (III)| |Dashuria (IV)| |Dituria| |Drejtësia| |Edukata| |Ëndërrat| |Fëmijët| |Filozofia| |Fjalëbutësia| |Frymëzimi| |Gruaja| |Humori| |Imagjinata| |Inteligjenca| |Jeta| |Lakmia| |Lotët| |Lumturia| |Mali| |Mëdyshja| |Miqësia| |Mosha| |Motivimi| |Muzika| |Natyra| |Ndryshimi| |Nga-fëmijët| |Nga-Vizitorët| |Optimizmi| |Paqa| |Paragjykimi| |Qesëndi| |Rrena| |Skamja| |Vetitë| |Vjedhja| |Xhelozia| |Të-pandara|

 
____histori kombëtare, vështrime, debat, politikë, letra të hapura____ © Të gjitha të drejtat e rezervuara.
Copyright © 2007 [ http:// www. filolet.com ] Tous droits réservés.
Révision : 28 nov. 2012 14:06:32 +0100 .