Filozofi
     dhe
letërsi

__histori kombëtare, vështrime, debat__

Ballina

Letërsi

Filozofi

Histori

Opinione

Intervista

Citate

Kritikë

 

Poezi/Prozë 1 2 3 4 5

NEBI DRAGOTI

LIRIKA ME POETËT

                   PËR POETËT

C:\Users\PC_10\Desktop\NebiDragoti.gif

2015

Poezi

Çelin kopshte trëndafilash poetikë,

çelin me zjarrin e shpirtit lirik…


 

Detit nuk i dimë as fillim,as fund,

dimë fjalët e poetëve karafila të kuq.


 

Duke ndezur motivet ne digjemi vetë

të dehur nga madhështia e popullit të thjeshtë.


 

Këmbana jete a zile tund në qiellin blu:

poetë,shëndet e gaz!Me ju këndoj,me ju!


 

          GRINDJE

Grindem me vete sa herë,

grindem,grindem në galerinë time

si në një minierë qullur në djersë.


 

Fshij ballin e qesh me një varg

për brirësh si ta kap të smeraldë?!...

E di ,si unë grinden dhe të tjerë;

e,nëse na shtohen grindjet më tepër,

kënaqem,poetë:

merr më tepër poezia vlerë…


 

           POETËVE

Agsholi i ditës na gjenë në udhë,

agsholin shqiptar unë mirë e njoh;

filli i mendimeve më mundon shumë:

poetët shqetësuar qënkan në çdo kohë…


 

Dëgjohen hapat e Dritëro Agollit të menduar,

se si çanë me plorin e artë të mendimit.

Tok ecim me rima e vargje duke shpejtuar

me lirat tona këngë t’i shtojmë agimit.


 

Dhe i hek kapelen Kadaresë,Arapit,

vlerat ia shtuan poezisë shqipe.

Ta lartësojmë poezinë si majë e Korabit

që të fluturojë si shqiponjat ndër vite…


 

Gëzohem:poetë ka Atdheu im plot,

veç është i lumtur kush arrin në ballë;

burim frymëzimi kemi shpirtin popullor,

ky shpirt i popullit tim buron veç ar!


 

   MIQËSI

Mendoj me detin lirisht,

me detin bisedoj qetë:

e shoh,

më sheh

paqësisht,

miqësisht,

( gazmorë shpirtërisht),

i buzëqesh,

më buzëqesh

si dy miq dy poetë.


 

   MBURRJE

Ca emra liqenjësh ,larg,më mburren,

mburret para meje dhe lumi Erzen.

Mbi Merhojë dhe Çestije yjet ulen

e bukuroshja hënë ziliqarshe na sheh.


 

Kaltëro në Pozhok,Milosh e ti Godë,

ç’më mësuat not kredhash e pash.

Unë kredharakëve gjuhën ua njoh,

kur mes gjolit shtrihesha  mbi valë.


 

Rezervuarit të Thanës i dola përmes,

vetë s’u mburra.Po mburrem ca sot…

Në Paraskë e Marinë kam gjuajtur peshk,

tani hedh grepat buzë detit në Vollgë.


 

Hej,Shqipëri,gjithë këto ujëra si perlë,

ke të drejtë të mburresh,të drejtë të jap,

të krenohem e krekosem dhe unë si poet

dhe zili t’i ketë bota poetët shqiptarë!


 

Shqipëri moj,e mira, bukuri e paparë,

peizazhe për mburrje ke ti vërtet,

gëzohem unë,krenohem si çdo qytetar…

Pas kësaj,dashuruar Nebiu u çmend…

 

 

 

Filozofi
 
dhe
letërsi

histori
tradita
vështrime
debat

citate
intervista
letra hapura
botime reja
 
 
 
 
Filozofi
         dhe letërsi

|Citate dhe proverba| |Citate sipas autorëve| |"Xhevahire" nga Reis Mirdita|

Altruizmi-Egoizmi Dashuria Edukata Gruaja Mali Natyra Qesëndi
Arsimimi Dashuria (II) Ëndërrat Humori Mëdyshja Ndryshimi Rrena
Art-Dhunti Dashuria (III) Fëmijët Imagjinata Miqësia Nga-fëmijët Skamja
Besimi Dashuria (IV) Filozofia Inteligjenca Mosha Nga-Vizitorët Vetitë
  Dituria Fjalëbutësia Jeta Motivimi Optimizmi Vjedhja
  Drejtësia Frymëzimi Lakmia Muzika Paqa Xhelozia
      Lotët   Paragjykimi Të-pandara
      Lumturia      
____histori kombëtare, vështrime, debat, politikë, letra të hapura____ © Të gjitha të drejtat e rezervuara.
Copyright © 2007 [ http:// www. filolet.com ] Tous droits réservés.
Révision : 28 nov. 2012 14:06:32 +0100 .