Filozofi
     dhe
letërsi

__histori kombëtare, vështrime, debat__

Ballina

Letërsi

Filozofi

Histori

Opinione

Intervista

Citate

Kritikë

 

Poezi/Prozë 1 2 3 4 5

PËR ATDHETARIN
(Poezi kushtuar Xhemail Mustafës)

Nga: Ramiz Dërmaku

2015

Poezi dhe Prozë
 Kur kanjushat e zeza zënë pusinë
Zbrazin barot mllefin e armikut mbi gazetar
Gjëmon si vetëtim moti denës e mallkon Nënëlokja
Dhembje nga shpirti i lëshon edhe diaspora

Ngërrqi i kapë shkronja nga penda e këputur
Lëshojnë rreze jetë,shënja për ngadhnjim
Toka i mallkon hijenat
Intelektualin nuk e gjen vdekja pas atentatit lëshon krrupnajë

Rrugët e Prishtinës me shi të përlotura
Xhemajl Mustafa me kengën maje krahu gjysëm shtize me bajrak
Qendrim i pa thyeshëm prej në atdhetari
Intelektual i rrallë qe i kishte fjala peshë dhe cak

Mendje thellësija testament i traditës
Fletë me gjuhën e embël te Atësisë
zemër gjerësinë e ti e pret bjeshka e prehri i lokës
Ati gjithëmonë do ti gjethoi lisi intelektualit të thellësisë

Xhemail, të donë me shpirt tërë Kosova
Gjërë në therrimën e fundit të dashurisë
Emërohën shkolla rrugë e sheshe me emrin e Plisit
Me emrin e gurit të artë në themelin e shtetësisë

Rinojnë lulet në Shtëpinë e Pavarësisë
Në atë shtëpi me plotë gjurmë burrash të traditës
Historia nëpër breza vrap pas vrapi nëpër udhë
Shkronjat tuaja lanë shumë gjurmë e lëshojnë krisma

Punuar me 10.03.2015

Ramiz Dërmaku

 

 

 

Filozofi
 
dhe
letërsi

histori
tradita
vështrime
debat

citate
intervista
letra hapura
botime reja
 
 
 
 

Filozofi
         dhe letërsi

|Citate dhe proverba| |Citate sipas autorëve| |"Xhevahire" nga Reis Mirdita|

Altruizmi-Egoizmi Dashuria Edukata Gruaja Mali Natyra Qesëndi
Arsimimi Dashuria (II) Ëndërrat Humori Mëdyshja Ndryshimi Rrena
Art-Dhunti Dashuria (III) Fëmijët Imagjinata Miqësia Nga-fëmijët Skamja
Besimi Dashuria (IV) Filozofia Inteligjenca Mosha Nga-Vizitorët Vetitë
  Dituria Fjalëbutësia Jeta Motivimi Optimizmi Vjedhja
  Drejtësia Frymëzimi Lakmia Muzika Paqa Xhelozia
      Lotët   Paragjykimi Të-pandara
      Lumturia      
____histori kombëtare, vështrime, debat, politikë, letra të hapura____ © Të gjitha të drejtat e rezervuara.
Copyright © 2007 [ http:// www. filolet.com ] Tous droits réservés.
Révision : 28 nov. 2012 14:06:32 +0100 .