Filozofi
     dhe
letërsi

__histori kombëtare, vështrime, debat__

Ballina

Letërsi

Filozofi

Histori

Opinione

Intervista

Citate

Kritikë

 

Poezi/Prozë 1 2 3 4 5 6

Në 16 – vjetorin e thyerjes së kufirit shqiptaro – shqiptarë :

1. Agim Ramadani – Katana

Teksti, muzika dhe interpretimi : Demir Krasniqi

2015

Poezi

I.

Ndjeu Evropa , u dridh Ballkani

Nga dragoit  e shqiptarisë !       

Është tërmet , a është vullkani

Që çanë bjeshkët për mjedis ?!


 

S’ është tërmeti , as vullkani –

Është Ushtria Çlirimtare !

I prinë Agim Ramadani –

Thyejnë kufijtë n’ trojet shqiptare !


 

Agim Ramadani –

Gjoksin titanik !

Me fuqi luani –

Doli ai kreshnik !


 

Agim Ramadani –

Lufton si rrufe !

Strateg ndër beteja –

Diell për Atdhe !


 

II.


 

Vijnë djemuria gjithëkombëtare ,

Ngjiten kreshtave të Pashtrikut ,

Kundër forcave barbare –

Dhëmbë për dhëmbë kundër armikut !


 

Epopeja legjendare –

Thua se u ngjall  ai Skënderbeu !...

Më 9 Prill n’ fshatin Koshare

Përgjithmonë kufijtë i theu !


 

Krenohu moj Zhegër ,

Le t’ këndojë Gjilani ,

Kolosin me emër –

Agim Ramadani !


 

Simbol i trimërisë ,

Piktor e poet ,

Ra n’ altar t’ lirisë –

Legjendë e gjallë mbet !


 

Agim Ramadani ,

O, Agim Katana –

Lum që t’ pat vatani ,

Lum që t’ rriti NANA !


 

***** Demir Krasniqi : “SHTOJZOVALLET E GOLLAKUT” – Prishtinë , 2005 – faqe 359.


 

2. Çka ka thanë Agim Katana ?

    Teksti, muzika dhe interpretimi : Demir Krasniqi


 

I.

Oj, Kosovë, sa shumë  luftove –

Shumë e trimat na i dhurove !

Shumë e trimat e lavdisë ,

Që iu banë kurorë LIRISË !


 

Çka ka thanë Agim “Katana” –

Moj Serbi , sa mirë ta bana !

T’ theva dhambët , t’ theva turrin ,

T’ dogja tanket dhe flamurin !...

II.

Epopeja legjendare

E Ushtrisë sonë Çlirimtare ,

U gjakos atje n’ Koshare –

Ku armiku doli fare !...


 

Çka ka thanë Agim “Katana” –

Moj Serbi , sa mirë ta bana !

T’ theva kokën dhe turirin ,

T’ theva murin dhe kufirin !...

III.

Ku pikoi gjaku i Agimit –

Mbiu lulja e BASHKIMIT !

Mbiu lulja dreniçare –

Rritet lirë n’ tokat shqiptare !


 

Çka ka thanë Agim “Katana” –

Moj Serbi , sa mirë ta bana !

T’ shkula rrënjët , t’ shkula gurin ,

Përgjithmonë ta shkula trurin !...


 

***** Demir Krasniqi : “KUSHTRIM LIRIE” – Gjilan, 2005 – faqe 110.

 

 

 

Filozofi
 
dhe
letërsi

histori
tradita
vështrime
debat

citate
intervista
letra hapura
botime reja
 
 
Filozofi
         dhe letërsi

|Citate dhe proverba| |Citate sipas autorëve| |"Xhevahire" nga Reis Mirdita|

Altruizmi-Egoizmi Dashuria Edukata Gruaja Mali Natyra Qesëndi
Arsimimi Dashuria (II) Ëndërrat Humori Mëdyshja Ndryshimi Rrena
Art-Dhunti Dashuria (III) Fëmijët Imagjinata Miqësia Nga-fëmijët Skamja
Besimi Dashuria (IV) Filozofia Inteligjenca Mosha Nga-Vizitorët Vetitë
  Dituria Fjalëbutësia Jeta Motivimi Optimizmi Vjedhja
  Drejtësia Frymëzimi Lakmia Muzika Paqa Xhelozia
      Lotët   Paragjykimi Të-pandara
      Lumturia      
____histori kombëtare, vështrime, debat, politikë, letra të hapura____ © Të gjitha të drejtat e rezervuara.
Copyright © 2007 [ http:// www. filolet.com ] Tous droits réservés.
Révision : 28 nov. 2012 14:06:32 +0100 .