Filozofi
     dhe
letërsi

__histori kombëtare, vështrime, debat__

 

 

 

 

 

Poezi/Prozë - CIKËL POETIK

CIKËL POETIK

Shkruan:

Shaban CAKOLLI

 


Shaban Cakolli

 

I HUMBURI

 
Babai për të shkolluar
shiti mbulesën e shtëpisë
ti sikur kishe harruar
s´ju gjete në ditët e pleqërisë

 
Nëna për të harrnuar
kacafytej me varfërinë
ka vdekur e gjymtuar
ti varrin nuk ia din.

 
Motra që tërë kohën
të këndoi,o vëlla
e ka lidhë kurorën
të afërm askend nuk ka.

 
Trojet tu kanë rrënuar
s´dihet ku ka pasur shtëpi
mbi një trung të vjetruar
pushojnë  korbat  e zi.

Shaban CAKOLLI

 

ZEMËR E HUMBUR


 
O zemër e ndarë
ku la nënën dhe babanë
ku le motrën ,vëllanë
ku le tokën e të parëve tanë
 
Kush të ndoq nga trolli yt
pse s´qëndrove fyt për fyt
po ike aq larg
në ato porta,ku s´gjen fat.
 
O,zemër e gjora
ti më je sikur ora
nëpër kohë punon
një ditë nga jeta pushon
 
Të pushoje për tokë shqiptare
do të  ngriteshin  lapidare
nëse vdes në tokë Evrope
ka për të humbur varreza jote.

 

ATY  RRON VEQ NËNA


 
Nën pullaze të vjetruara
vende,vende lëshojnë pikën
e vetmuar rron   veq nëna
jetën  e shoqëron  me frikën
 
Hedh  shikim  nga arë e bukës
përplot është mbushur kaçuba
E vetmuar rrin pranë stufës
pa djema,pa çupa
 
Rron  me shpresë ne tuj na pritë
Numron ditët e pleqërisë
i thotë zemrës  duro
Jeta bëhet domosdo
 

KUR TË  KTHEHEM  NJË DITË


 
Një ditë kur të kthehem
nga ky mall i ndryshkur
Do të mbjelli  lule
mbi  varrin  e gjyshit
 
Në male e fusha
do të bëjë   verime
Do të e puthi baltën
kudo në tokën time
 

Do të shfryaj  mallin

që më dogji  flakë
në ndeja me djalin
dhe nënëloken  plakë
 
Do të shuaj  etjen
Që më ka përvëlua
nën  hijen e shelgut
Aty  kam një  krua
 
Në mes njerëzve t´mijë
prore do t´qëndroj
Kam  me u djegë  me u shkri
më vendin sé lëshoj.

 

 


Filozofi
 
dhe
letërsi

 

histori
tradita
vështrime
debat

 


citate
intervista
letra hapura
botime reja

 

 
 

     
Filozofi
         dhe letërsi

|Citate dhe proverba| |Citate sipas autorëve|

|Altruizmi-Egoizmi| |Arsimimi| |Art-Dhunti| |Besimi| |Dashuria| |Dashuria (II)| |Dashuria (III)| |Dashuria (IV)| |Dituria| |Drejtësia| |Edukata| |Ëndërrat| |Fëmijët| |Filozofia| |Fjalëbutësia| |Frymëzimi| |Gruaja| |Humori| |Imagjinata| |Inteligjenca| |Jeta| |Lakmia| |Lotët| |Lumturia| |Mali| |Mëdyshja| |Miqësia| |Mosha| |Motivimi| |Muzika| |Natyra| |Ndryshimi| |Nga-fëmijët| |Nga-Vizitorët| |Optimizmi| |Paqa| |Paragjykimi| |Qesëndi| |Rrena| |Skamja| |Vetitë| |Vjedhja| |Xhelozia| |Të-pandara|

 
____histori kombëtare, vështrime, debat, politikë, letra të hapura____ © Të gjitha të drejtat e rezervuara.
Copyright © 2007 [ http:// www. filolet.com ] Tous droits réservés.
Révision : 28 nov. 2012 14:06:32 +0100 .