Filozofi
     dhe
letërsi

__histori kombëtare, vështrime, debat__

 

 

 

 

 

Poezi/Prozë - Bardhyl Ajetit

GAZETARIT, ATDHETARIT DHE  INTELEKTUALIT BARDHYL AJETIT

Poezi nga

Ramiz Dërmaku

 


Ramiz Dërmaku

 

Bardhyl Ajetit

 

Rrjedhë prej një familje

shumë përparimtare,

çdo herë e përkushtuar

ndaj çështjes kombëtare.

 

Bardhyli me familje,

shumë shpeshë bisedonte

për gjendjen e rëndë,

që Kosova kalonte.

 

O Bardhyl,  Ajeti,

Ti o  trimë, ti o  guximtarë,

luftën ndaj  krimit,

e vure në rend të parë.

 

Shumë i ri,

"Luftën" e fillove,

dukurit negative,

çdo herë i dënove.

 

Ditëve të fundit,

shumë shpeshë të sulmuan

 hijenat majtiste..

për kolumnat tua pluraliste.

 

Në redakësi shkoje,

me vullnetë e gëzim,

shkruante për krimet që i bëheshin

popullit dhe Atdheut tim. 

 

E donte familja,

e donte shoqëria,

e donte tërë Kosova,

e donte  shqipëtaria.

 

Fliste shumë rrallë,

por premtimet i realizonte,

pa marrë parasyshë sakrificat

që nga regjimi serbë pësonte.

 

Ndaj padrejtësisë

çdo herë reagoi,

me urtësi e menquri,

atë e demaskoi.

 

Kreu gjimnazin,

u regjistrua në Univerzitet,

i kryente provimet

me notën mesatare 8-tetë. 

 

Filloi të  shkruante,

me vullnetë e pasion,

tek gazeta kombëtare,

"Bota SOT", ai bëri jehonë.

 

  S'ju frikësua regjimit,

sllavo - komunistë,

i cili shumë heret e shpalli

Bardhylin "nacionalistë".

 

E sulmuan  përmesë shtypit,

të ofenduan përmesë telefonit,

hijenat nanoiste, e enveriste,

për ti realizuar idetë e tyre karieriste.

 

 Këshilli i Gazetaarëve të Pavarurë,

në tubimin e parë,

Unanimishtë e zgjodhi

Bardhyl Ajetin, për Kryetarë.

 

Filloi me kolumne,

Zbulove krimin  e  kriminelët,

i zbulove hijenat majtiste,

 që rrinin në podruma të errët.

 

Hijenat majtiste e kolabarocioniste,

tërë ditën kuvendonin

nëpër podrume shtëpishë,

e natën i vranin atdhetarët e lirisë.

 

Ne sulmin e i parë,

të ruajti Zoti, të ruajti bëmirësia,

të ruajti humanizmi,

të ruajti  Perendia.

 

 o burrë i shqipëtarisë

 o trimë, o azagan,

emri ytë në historinë kombëtare

në rreshtat e parë do të figuron.

 

E deshe Kosovën

e deshe drejtësinë,

e deshe demokracinë

por mbi te gjitha  e deshe -  Lirinë.

 

Emri juaj o Bardhyl Ajeti,

në historinë kombëtare

hyri dhe mbeti.

 

Ishe trim

por ishe edhe atdhetarë,

kur su frikësove,

prej armikut barbarë.

 

Emrin tuaj

në shkollë do ta mësojë fëmija

se flijove jetën

për ditë më të mira.

 

Punuar me 7.06.2011

Weingarten-GJermani

 

 

 

 


Filozofi
 
dhe
letërsi

 

histori
tradita
vështrime
debat

 


citate
intervista
letra hapura
botime reja

 

 
 

     
Filozofi
         dhe letërsi

|Citate dhe proverba| |Citate sipas autorëve|

|Altruizmi-Egoizmi| |Arsimimi| |Art-Dhunti| |Besimi| |Dashuria| |Dashuria (II)| |Dashuria (III)| |Dashuria (IV)| |Dituria| |Drejtësia| |Edukata| |Ëndërrat| |Fëmijët| |Filozofia| |Fjalëbutësia| |Frymëzimi| |Gruaja| |Humori| |Imagjinata| |Inteligjenca| |Jeta| |Lakmia| |Lotët| |Lumturia| |Mali| |Mëdyshja| |Miqësia| |Mosha| |Motivimi| |Muzika| |Natyra| |Ndryshimi| |Nga-fëmijët| |Nga-Vizitorët| |Optimizmi| |Paqa| |Paragjykimi| |Qesëndi| |Rrena| |Skamja| |Vetitë| |Vjedhja| |Xhelozia| |Të-pandara|

 
____histori kombëtare, vështrime, debat, politikë, letra të hapura____ © Të gjitha të drejtat e rezervuara.
Copyright © 2007 [ http:// www. filolet.com ] Tous droits réservés.
Révision : 28 nov. 2012 14:06:32 +0100 .