Filozofi
     dhe
letërsi

__histori kombëtare, vështrime, debat__

 

 

 

 

 

Mërgata -

LAJMI QË MË TRONDITI

 

Agim GASHI:

 


Shaban Cakolli

 

Shaban Cakolli dhe Agim Gashi

LAJMI QË MË TRONDITI

Me një dhimbje që nuk krahasohet, sot mora lajmin e kombshëm, se paska ndrrue banesë

miku im, poeti Shaban Cakolli.

Kjo dhimbje dhe ky dëshprim, zymtoi ditën e parë të kësaj jave, zymtoi Festën e Bajramit dhe

atë e mbushi me lot e dhimbje.

Familjes e të afëmëve, miqëve e lexuesve të veprave të Shaban Cakollit, me plot dhimbje i

bashkohem lotit të përbashkët dhe ndaj dhimbjen me të gjithë Juve, njëherit duke Ju shpreh

ngushllime për humbjen e birit, bashkëshortit, babait, mikut e poetit tonë.

Sot ne humbëm një njeri të ndritshëm, një mërgimtar plot dhimbje e mall për atdheun, një

poet me plot vargje të dala nga shpirti i Tij njerzor, një pishtar të dijes që ndriqoi atdheun e

kombin deri në frymën e fundit.

Natyrisht, ditë si këto, kur humbim pishtar të dijes e dritës, ngrejnë vellon e zezë, shpejtojnë

rrjedhen e lotit, por edhe krenohemi që kishim një njeri me vyrtyte të larta njerzore si Shaban

Cakolli.

Jam i sigurtë se ata që e dashten pa hile Shabanin, do të qëndronjnë denjësisht si një krah i

ngrohtë dhe mbështetës për familjen që në këto momente ka nevoj.

Përqafime dhe ngushëllime të përzemërta për familjarët dhe miqët me të cilët ndaj dhimbjen,

por mbi të gjitha, i përjetshëm qoftë kujtimi për poetin e mërgimit dhe u prehtë në paqe!

Me dhimbje e lotin në rrjedhë

Agim Gashi

28.07.14

DürenShaban Cakolli

THËRRAS RRAPSODIN

Merr kostumet edhe nisu

e shtërngo sharkinë me tela

mërgimtarëve të mos ua prishni

s ́po kanë vesh për antivlera.

Më mori malli dhe u ligështova

kisha dashur me derdhë dhe lot

Agim Gashi sa fort t ́kërkova

t ́kisha pas sot në Dysseldorf.

Me ja dridhë telin sharkisë

e njëherë me dredhë mustakun

me i këndu trimat e historisë

mos me i lanë korbat t ́krrokasin.

Me i shpalosë këmbëkryq legjendat

mërgimtarët si e kanë lakmi

me u treguar antivleristëve

shqipja jonë ka begati.

 

 


Filozofi
 
dhe
letërsi

 

 

histori
tradita
vështrime
debat

 


citate
intervista
letra hapura
botime reja

 

 
 

     
Filozofi
         dhe letërsi

|Citate dhe proverba| |Citate sipas autorëve|

|Altruizmi-Egoizmi| |Arsimimi| |Art-Dhunti| |Besimi| |Dashuria| |Dashuria (II)| |Dashuria (III)| |Dashuria (IV)| |Dituria| |Drejtësia| |Edukata| |Ëndërrat| |Fëmijët| |Filozofia| |Fjalëbutësia| |Frymëzimi| |Gruaja| |Humori| |Imagjinata| |Inteligjenca| |Jeta| |Lakmia| |Lotët| |Lumturia| |Mali| |Mëdyshja| |Miqësia| |Mosha| |Motivimi| |Muzika| |Natyra| |Ndryshimi| |Nga-fëmijët| |Nga-Vizitorët| |Optimizmi| |Paqa| |Paragjykimi| |Qesëndi| |Rrena| |Skamja| |Vetitë| |Vjedhja| |Xhelozia| |Të-pandara|

 
____histori kombëtare, vështrime, debat, politikë, letra të hapura____ © Të gjitha të drejtat e rezervuara.
Copyright © 2007 [ http:// www. filolet.com ] Tous droits réservés.
Révision : 28 nov. 2012 14:06:32 +0100 .