Filozofi
     dhe
letërsi

__histori kombëtare, vështrime, debat__

Ballina

Letërsi

Filozofi

Histori

Opinione

Intervista

Citate

Kritikë

 

 

Kritikë e analizë letrare

1

2

 

Kritikë, analizë, shqyrtime

 

Pasqyra

Filolet - Art - Kulturë

30.4.2015 Nebi Dragoti:
METAFORA PERËNDESHË MEDITATIVE E BUKURISË
22.4.2015 Rrustem Geci:
ZEMËR E FJALËS – Ese për vepren e poetit, Xhemajl Rudi
27.3.2015 Rrustem Geci:
ARTI I TË QËNIT POET
10.3.2015 Rrustem Geci:
Ndërgjegja e zemrës
28.2.2015 Shefqet Dibrani:
POEZIA ELITARE E ALKETË SPAHIUT....
28.2.2015 Rrustem Geci:
GISHTËRINJTË E BARIT
26.2.2015

Xhevahir Cirongu & Adem Zejnullahu
Poeti i jep oksigjen vargut të poezisë, në librin e titulluar ”Kërkoj yllin e fatit”

25.1.2015 Abas Fejzullahi
NJË MONOGRAFI, ME PLOTË HISTORI
20.1.2015 Ramiz Dërmaku
JUSUF GËRVALLA NJË ZË I VEÇANTË NË POEZINË E SOTME SHQIPE
17.1.2015 Nebi Dragoti
DY KRITIKA
14.1.2015 Rrustem Geci: LEXIMI I LIBRIT TË MUSA SABEDINIT 'VRASJE DHE DËSHMI' - GJENOCIDI SERB NË GJILAN, KAMENICË (DARDANË) E VITI
14.1.2015 Xheladin Mjeku
NGJITJA MITIKE NË ALPET SHQIPTARE
12.1.2015 Nebi Dragoti
NJË EDUKIM ESTETIK E MË GJËRË
8.1.2015 Rrustem Geci
KOSOVË, DASHURIA IME E PARË
3.1.2015

Sejdi Berisha
PELEGRINAZH POETIK, BRENDA DHE JASHTË NDIJIMIT SHPIRTËROR...!

3.1.2015 Prof. Halil Haxhosaj
NUANCA KOMBËTARE, FAMILJARE DHE AUTOBIOGRAFIKE NË VARGËZIMET POETIKE
31.12.2014 Rrustem Geci
POETËT E PRUSHIT
24.12.2014

Shahbaze Vishaj- Grajçevci
KËNGËTIMI POETIK I ADEM ZAPLLUZHES, PASQYRIM I BOTËS REALE

22.14.2014

SHPENDI TOPOLLAJ:
Bedri Tahiri, shkrimtari që mban ndezur zjarrin e lirisë

21.12.2014

Nebi Dragoti:
POEZIA “PLEPI”

17.12.2014 Nebi Dragoti
DY KRITIKA LETRARE: BOTUES I DOBËT
2.12.2014 Xhemail Peci
BEDRI TAHIRI DHE PENA QË PËRJETËSON LAVDINË E TRIMËRIVE TË BURRAVE TË...
25.11.2014 Bedri Tahiri
Brufullime të fuqishme poetike
18.11.2014 Fadil Shyti
MARGARITAR I BESËS SHQIPTARE BESNIK I TROJEVE NDËR SHEKUJ!
11.11.2014 Nebi Dragoti
KOINÇIDENCË PROFILESH POETIKE: SALI BYTYÇI I DËNUAR, ROB LUFTE, BAJAME HOXHA E ...
6.11.2014 Xhevahir Cirongu
Poezia e Myrteza Baboçi është e shkruar me pjalimin e shpirtit
30.10.2014 NEBI DRAGOTI
TRE VËZHGIME OSE FJALË PËR POEZINË
30.10.2014 Xhevahir Cirongu
Poeti Adem Zaplluzha ndërton varg poetik me gurë diamantësh, ku dëgjohet kënga e zogjëve në fluturim
26.10.2014 Bedri Tahiri
Rifat Kukaj- Bardi i letërsisë shqiptare për fëmijë
21.9.2014 Rrustem Geci
REXHEP HOXHA, KLASIKU I LETËRSISË
1.9.2014 Vjollca Tiku Pasku
ROMANI “MARRËZIA E MADHE” NJË PERLË LETRAR
28.8.2014 Xhevahir Cirongu
Krijuesit e kudo ndodhur në gjithë globin, janë të parët që mbjellin në zemrat e njerëzve dashurijete!
18.8.2014 Bedri Tahiri
Pёrjetёsimi artistik i poetit idealist
15.8.2014 Bedri Tahiri
Njё thesar i pasur me vlera kombёtare
11.8.2014 Xhevahir Cirongu
Poezi fosforishente me rrënjë  fjale që lind nga kocka e poetit
8.6.2014 Xhevahir Cirongu
Shtegtimet e shkrimtarëve dhe të poetëve nëpër shtigjet e fshehura të oazit krijues

 

 

1

2

   

 

 

 

  

 

   
 

  

© : Konica 1913

 

Ohri 1912
 

Tirana
 
 
 
 
 
 

 

 
 

 
 
Filozofi
         dhe letërsi

|Citate dhe proverba| |Citate sipas autorëve| |"Xhevahire" nga Reis Mirdita|

Altruizmi-Egoizmi Dashuria Edukata Gruaja Mali Natyra Qesëndi
Arsimimi Dashuria (II) Ëndërrat Humori Mëdyshja Ndryshimi Rrena
Art-Dhunti Dashuria (III) Fëmijët Imagjinata Miqësia Nga-fëmijët Skamja
Besimi Dashuria (IV) Filozofia Inteligjenca Mosha Nga-Vizitorët Vetitë
  Dituria Fjalëbutësia Jeta Motivimi Optimizmi Vjedhja
  Drejtësia Frymëzimi Lakmia Muzika Paqa Xhelozia
      Lotët   Paragjykimi Të-pandara
      Lumturia      
____histori kombëtare, vështrime, debat, politikë, letra të hapura____ © Të gjitha të drejtat e rezervuara.
Copyright © 2007 [ http:// www. filolet.com ] Tous droits réservés.
Révision : 28 nov. 2012 14:06:32 +0100 .