Filozofi
     dhe
letërsi

__histori kombëtare, vështrime, debat__

Ballina

Letërsi

Filozofi

Histori

Opinione

Intervista

Citate

Kritikë

 

Portal - Filozofia

  


Filozofia

Citate:

 

Filozofi
 
dhe
letërsi

Filozofia, si fundament i të menduarit kritik dhe e lirisë së të shprehurit është thelbësore në hulumtimin e përbashkët të zgjidhjeve të qëndrueshme për sfidat e paqës dhe zhvillimit.

 (Mesazh nga: Dita Botërore e Filozofisë)

 

Urtësi do të thotë: Të thuash gjënë e duhur, në mënyrën e duhur dhe në kohën e duhur.

Ibn Kajim el Xheuzije.

 

Shkruajmë sepse askush nuk dëgjon.

Rochefort

 

Filozofia e lashtë na mësoi të pranojmë vdekjen tonë. Filozofia moderne, vdekjen e të tjerëve.

[Michel Foucault]

 

Të filozofosh është kërkim i qenësishmes aty ku nuk t’a merr syri.

[Gratry] (Religjioz dhe filozof Francez, 1805-1872)

 

Mikja ime më e mirë është pasqyra, kur unë qaj, ajo nuk qesh po qan me mua.

[Dana] (postim)

 

Arsyeja është armë më depërtuese se hekuri.

[Filonidi] (Poet Grek, 600-500)

 

Vizioni është art i parjes së gjërave të padukshme.

[Jonathan Swift] (shkrimtar irlandez me origjine angleze 1667-1745)

 

Filozofia nuk është shkencë po art.

[Filolet]

 

Mendon shum. Ky lloj njeriu është i rrezikshëm.

[William Shakespeare]

 

Momenti vendimtar në evolucionin e njeriut është i përhershëm. Kjo është arsyeja pse lëvizjet revolucionare shpirtërore të cilat i deklarojnë të gjitha gjërat e kaluara të pavlefshme kanë të drejtë, si asgjë nuk ka ndodhur ende.

[Franz Kafka] 

"Xhevahire" nga Reis Mirdita

Altruizmi-Egoizmi

Arsimimi
Art-Dhunti
Besimi
Dashuria
Dashuria (II)
Dashuria (III)
Dashuria (IV)
Drejtësia
Dituria
Edukata
Ëndërrat
Fëmijët
Filozofia
Fjalëbutësia
Frymëzimi
Gruaja
Humori
Imagjinata
Inteligjenca
Jeta
Lakmia
Lotët
Lumturia
Mali
Mëdyshja
Miqësia
Mosha
Motivimi
Muzika
Natyra
Ndryshimi
Nga-fëmijët
Nga-Vizitorët
Optimizmi
Paqa
Paragjykimi
Qesëndi
Rrena
Skamja
Vetitë
Vjedhja
Xhelozia
Të-pandara


Shpërndaje:

Filozofi
         dhe letërsi

|Citate dhe proverba| |Citate sipas autorëve| |"Xhevahire" nga Reis Mirdita|

Altruizmi-Egoizmi Dashuria Edukata Gruaja Mali Natyra Qesëndi
Arsimimi Dashuria (II) Ëndërrat Humori Mëdyshja Ndryshimi Rrena
Art-Dhunti Dashuria (III) Fëmijët Imagjinata Miqësia Nga-fëmijët Skamja
Besimi Dashuria (IV) Filozofia Inteligjenca Mosha Nga-Vizitorët Vetitë
  Dituria Fjalëbutësia Jeta Motivimi Optimizmi Vjedhja
  Drejtësia Frymëzimi Lakmia Muzika Paqa Xhelozia
      Lotët   Paragjykimi Të-pandara
      Lumturia      
____histori kombëtare, vështrime, debat, politikë, letra të hapura____ © Të gjitha të drejtat e rezervuara.
Copyright © 2007 [ http:// www. filolet.com ] Tous droits réservés.
Révision : 28 nov. 2012 14:06:32 +0100 .