Filozofi
     dhe
letërsi

__histori kombëtare, vështrime, debat__

Ballina

Letërsi

Filozofi

Histori

Opinione

Intervista

Citate

Kritikë

 

1

2

3

4

Dashuria (pj. e IV)

Portal

 

E ndieja stomakun të më lëkundej si një varkë në detin me dallgë. Isha keq fare, më i trishtuar. Isha dashuruar me atë.

Charles Bukowski

Dashuria ndaj të tjerëve është bujari e fituar, e pranuar me zëmër. Dashuria ndaj vetvetes është e lindur, instikt, dhe andaj nuk ka ndonjë vlerë shoqërore.

rml

Dashuri, dashuri! Emri yt i vërtetë është xhelozi.

Euguène Achard

Por, kush egziston pa dashuri?

Serge Gainsbourg

Në dashuri, kush dyshon akuzon.

Alexandre Dumas

Çdo dashuri është robëri.

Henry de Montherlant 

Dashuria s'e mbyt dashurinë, njeriu po.

rm 

Në dashuri, sytë i gjejnë kahjet por zemra bjen vendimin.

rm

Dashuria triumfon mbi çdo gjë: na gjithashtu dorëzohemi para dashurisë.

Virgjili

Kujtimi për një dashuri i ngjanë dashurisë - është gjithashtu një lumturi.

Johann Wolfgang von Goethe


 

"Xhevahire" nga Reis Mirdita

 

Citate
  dhe proverba

Citate
 
sipas autorëve

Altruizmi-Egoizmi
Arsimimi
Art-Dhunti
Besimi
Dashuria
Dashuria (II)
Dashuria (III)
Dashuria (IV)
Dituria
Drejtësia
Edukata
Ëndërrat
Fëmijët
Filozofia
Fjalëbutësia
Frymëzimi
Gruaja
Humori
Imagjinata
Inteligjenca
Jeta
Lakmia
Lotët
Lumturia
Mali
Mëdyshja
Miqësia
Mosha
Motivimi
Muzika
Natyra
Ndryshimi
Nga-fëmijët
Nga-Vizitorët
Optimizmi
Paqa
Paragjykimi
Qesëndi
Rrena
Skamja
Vetitë
Vjedhja
Xhelozia
Të-pandara

 

 
Filozofi
         dhe letërsi

|Citate dhe proverba| |Citate sipas autorëve| |"Xhevahire" nga Reis Mirdita|

Altruizmi-Egoizmi Dashuria Edukata Gruaja Mali Natyra Qesëndi
Arsimimi Dashuria (II) Ëndërrat Humori Mëdyshja Ndryshimi Rrena
Art-Dhunti Dashuria (III) Fëmijët Imagjinata Miqësia Nga-fëmijët Skamja
Besimi Dashuria (IV) Filozofia Inteligjenca Mosha Nga-Vizitorët Vetitë
  Dituria Fjalëbutësia Jeta Motivimi Optimizmi Vjedhja
  Drejtësia Frymëzimi Lakmia Muzika Paqa Xhelozia
      Lotët   Paragjykimi Të-pandara
      Lumturia      
____histori kombëtare, vështrime, debat, politikë, letra të hapura____ © Të gjitha të drejtat e rezervuara.
Copyright © 2007 [ http:// www. filolet.com ] Tous droits réservés.
Révision : 28 nov. 2012 14:06:32 +0100 .