Filozofi
     dhe
letërsi

__histori kombëtare, vështrime, debat__

Ballina

Letërsi

Filozofi

Histori

Opinione

Intervista

Citate

Kritikë

 

  Portal - Altruizmi / Egoizm

|Citate dhe proverba| |Citate sipas autorëve|

 

Altruizmi / Egoizmi

Citate 
 


Irina Brook

Të ju bësh mirë këqbërësve, është njësoj sikur të ju bësh dëm të mirëve.

[Musluh al-Din Saadi]

Përsosmëria individuale, sa do që të jetë e shquar, është tmerrësisht e zymtë.

[Irina Brook] (sqenariste, e lindur në Paris më 1962)

Kush han vet furet vet.

[Proverbë arabe]

I denjë për jetë është vetëm ai që niset për çdo ditë në betejë për të.

[Johann Wolfgang von Goethe] (shkrimtar gjerman, 1479-1832)

Njeriu ka vetëm një telashe, e kjo është vetvetja e tij.

[Yves Thériault] (Shkrimtar nga Kebeku, 27.11.1915 - 20.10.1983)

Poqese je duke u mbytur n'ujë, mos thirr: "Jepma dorën!"  Thuaj: "Ja dorën", dhe shpëton.

[Filolet]

Egoizmi është dashuria e përjetshme e njeriut.

[Filolet]

Në egoizëm nuk ka lumturi të vërtetë.

[George Sand]

 

 

"Xhevahire" nga Reis Mirdita

 
Altruizmi-Egoizmi
Arsimimi
Art-Dhunti
Besimi
Dashuria
Dashuria (II)
Dashuria (III)
Dashuria (IV)
Drejtësia
Dituria
Edukata
Ëndërrat
Fëmijët
Filozofia
Fjalëbutësia
Frymëzimi
Gruaja
Humori
Imagjinata
Inteligjenca
Jeta
Lakmia
Lotët
Lumturia
Mali
Mëdyshja
Miqësia
Mosha
Motivimi
Muzika
Natyra
Ndryshimi
Nga-fëmijët
Nga-Vizitorët
Optimizmi
Paqa
Paragjykimi
Qesëndi
Rrena
Skamja
Vetitë
Vjedhja
Xhelozia
Të-pandara


Goethe


 


 
Filozofi
         dhe letërsi

|Citate dhe proverba| |Citate sipas autorëve| |"Xhevahire" nga Reis Mirdita|

Altruizmi-Egoizmi Dashuria Edukata Gruaja Mali Natyra Qesëndi
Arsimimi Dashuria (II) Ëndërrat Humori Mëdyshja Ndryshimi Rrena
Art-Dhunti Dashuria (III) Fëmijët Imagjinata Miqësia Nga-fëmijët Skamja
Besimi Dashuria (IV) Filozofia Inteligjenca Mosha Nga-Vizitorët Vetitë
  Dituria Fjalëbutësia Jeta Motivimi Optimizmi Vjedhja
  Drejtësia Frymëzimi Lakmia Muzika Paqa Xhelozia
      Lotët   Paragjykimi Të-pandara
      Lumturia      
____histori kombëtare, vështrime, debat, politikë, letra të hapura____ © Të gjitha të drejtat e rezervuara.
Copyright © 2007 [ http:// www. filolet.com ] Tous droits réservés.
Révision : 28 nov. 2012 14:06:32 +0100 .